Gezellige jaarafsluiting van 2022

De start van 2022 kon niet slechter, een algehele lockdown en geen repetities of optredens vanwege Corona. De afsluiting op 22 december was echter een feest zoals de muzikanten dat ook het liefste hebben. Een mooi concertje voor de dames , gezellig een glaasje drinken en…een overheerlijk buffet zoals ze dat alleen in ons verenigingslokaal, de Borgh in Geldrop kunnen bereiden. Laat dat maar aan Cissy over.

Voorzitter Theo van Hamond nam het voorbije jaar nog even door met een terugblik op 2022, een jaar waarin de bezetting van de kapel onder druk kwam te staan en een kleine metamorfose onderging; vertrekkende muzikanten werden, gelukkig, opgevolgd door nieuwe muzikanten zodat op dit moment de bezetting weer redelijk op peil is, weliswaar nog geen zangduo beschikbaar maar wellicht dat 2023 daarin verandering kan brengen. Hij noemde ook het persoonlijk welzijn van zieke leden en de vreugde bij de koninklijke onderscheiding van een van de leden.

Theo roemde ook de voortreffelijke samenwerking met de nieuwe kapelmeester, Jos v.d.Rijt. Deze laatste gaf ook aan zeer tevreden te zijn met Blaaskapel Brabant en haar muzikanten. Veel nieuwe muziek op de lessenaar en samen werken aan het niveau en kwaliteit die we allen graag zien. 2023 wordt ook het jaar waarin de kapel gaat vieren dat ze inmiddels 15 jaar bestaat. Hoe dat gevierd gaat worden moet nog bedacht en besproken gaan worden. Een ander positief geluid is dat de optredens weer beginnen aan te trekken zodat we steeds weer naar een nieuw doel kunnen toewerken.

Blaaskapel Brabant zit weer in de lift en dat is een goed geluid!!

(de foto’s, <ook te zien in de rubriek ‘foto’s> zijn gemaakt door Ans Dielemans en Piet Joosten)