Blaaskapel Brabant voor de 5e keer op de Senioren Expo Veldhoven

Dit jaar, 2023 werd voor de 19e maal de Senioren Expo op en in de Koningshof in Veldhoven georganiseerd, een beurs vooral gericht op de ouderen die wat extra’s te besteden hebben òf zo maar een dagje uit willen zijn. In de voormalige kapel is een groot restaurant ingericht waar Brabantse muziekgezelschappen bij toerbeurt optredens mogen verzorgen. Blaaskapel Brabant had dit jaar een lustrum want het was de 5e keer dat ze van de partij waren.

Tweemaal een optreden van zo’n drie kwartier voor een publiek wat deze muziek bijzonder weet te waarderen, een publiek ook waar de kapel het van moet hebben want hun optredens zijn vaak voor KBO verenigingen die een gezellig middagje voor de leden willen organiseren en dan is dit dè plaats om wat extra reclame te maken.

Helaas moet Blaaskapel Brabant al weer een jaar deze zang ontberen en ondanks speurwerk daarheen is het nog niet gelukt om een mooi en goed zangduo te presenteren, dat wil zeggen met Marieke van Hamond (de vrouw van..) is de ene helft al beschikbaar, nu nog een passende mannenstem en een goede klik en het klinkt weer als een klok.

Vandaag echter klonk het wel als een klok want Marieke had Antoon Brenders bereid gevonden samen met haar de Böhmische klassiekers vol overgave ten gehore te brengen en dat was een schot in de roos. Ze waren samen  “ Im Rosengarten von Sanscoussi” en onder de klanken van de “Garten Polka” voelden zij de “Böhmischer Wind”.  Als “Kinder von der Eger” waren zij ook nog “Auf der Vogelwiese” en zongen zij het publiek enthousiast “Bis bald auf Wiederseh’n”.

Beiden, Marieke en Antoon, hebben in deze muziek al een lange staat van dienst, Marieke zong al vele jaren, in 1989 begonnen  in het Land van Maas en Waal,en vervolgens, o.m. bij Amatinka uit Hedel en ook eerder, gedurende de eerste drie jaren bij Blaaskapel Brabant.

Laatstelijk zong zij met Antoon samen bij de helaas gestopte “Blaskapelle Fresia” uit Schayk.

Antoon is in de blaasmuziek een “veelvraat” Muzikaal leider van “Die Walddrum Musikanten” uit Tilburg en bassist en presentator bij “Malá Kapela” uit Den Dungen. Eerder was hij ook zeer actief bij o.m. de Dongelander Muzikanten uit Dongen  enz. enz. Daarnaast stelt hij op internet een wekelijkse blaasmuziekprogramma onder de titel “Zlata Muzika” samen  en presenteert hij dit heel deskundig en enthousiast (www.zlata-muzika.nl)

Hij is ook de grote promotor van de komst van Ernst Hutter met zijn orkest naar Tilburg op zondag 12 maart 2023.

Blaaskapel Brabant was dan ook erg in haar schik om deze twee kanjers voor het orkest te hebben en samen een dankbaar publiek te hebben mogen vermaken. Hopelijk mag dit geslaagd optreden ertoe leiden dat binnen kort weer meer gezongen wordt bij de mooie kapel die Blaaskapel Brabant toch zeker is.