Geslaagd jubileumconcert Blaaskapel Brabant

Voor een goed gevulde zaal in Verenigingsgebouw de Borgh vierde Blaaskapel Brabant op zondag 25 november j.l. haar 10 jarig bestaansfeest. Zij deed dat samen met de bevriende kapellen, de Senioren Kapel Geldrop ol.v. Pieter Bukkems en Musikfreunde Zum Grünen Kranz o.l.v. Tim Messerschmidt.

Nadat voorzitter Theo van Hamond het openingswoord had uitgesproken beet de eerstgenoemde kapel de spits af en speelde o.m. vele bekende melodieën waarvan de arrangementen van de hand waren van de vorige orkestleider, wijlen Jef Bakermans.

 

Zum Grünen Kranz nam na de podiumwisseling het stokje over en bracht met verve vele Böhmische polka’s en walsen ten gehore. Trombonist Jan Strik wist het geheel op de van hem bekende manier aan elkaar te praten.

De jubilerende kapel sloot dit concert af met een scala aan prachtige werken, Böhmisch, Märisch maar ook de Strausz en Last werken kwamen aan bod.

Na de openingsmars nam Piet Joosten het woord en zette een drietal leden, t.w. dirigent Pieter Bukkems, bassist Jac Spitters en klarinettist, tevens voorzitter en oprichter Theo van Hamond in de spotlights. Zij immers waren vanaf de start van de kapel in 2008 actief.

Secretaris Geert Coppens speldde hen een onderscheiding op in de vorm van het muziekinstrument dat zij bespeelden, vergezeld van een toepasselijk Oostenrijks drankje en een bloemetje voor hun partner.

Na afloop genoten de kapelleden en partners van een heerlijke broodmaaltijd met een kopje soep, aangeboden door de gastvrouw en vrijwilligers van de Borgh die ook tijdens het concert de muzikanten van een drankje en hapje voorzagen. Dank aan hen allen