Blaaskapel Brabant sluit jubileumjaar feestelijk af.

Traditiegetrouw wordt dc laatste repetitie van het jaar, 20 december, afgesloten met een gezellig samenzijn van muzikanten en partners. Zo ook dit jaar, 2018. Na een concertje voor de partners werd in de fraai versierde de Borgh aan de tafel aangeschoven en nam voorzitter Theo van Hamond het woord. Hij gaf een beknopte schets van het ontstaan en voortbestaan van Blaaskapel Brabant met de ups en downs die ook niet aan de kapel voorbijgingen.

De vereniging telt thans 21 leden en van de 11 gestarte muzikanten zijn er nu nog drie die actief zijn, voorzitter Theo van Hamond, dirigent Pieter Bukkems en bassist Jac Spitters. Zij werden op het jubileumconcert daarvoor gehuldigd.

Een kapel met zo’n duidelijke seniorenkenmerken ontkomt er niet aan dat het ook leden verliest door overlijden. Cor Bogers en Jef Bakermans zijn afgelopen jaren aan de kapel ontvallen.

Dat het de kapel goed ging in het voorbije jaar bleek ook uit het aantal optredens, 15 in totaal. Het laatste optreden was in Heeze voor een volle zaal met KBO leden die hun kerstviering hielden.

De voorzitter bedankte in zijn toespraak ook diverse mensen van zowel uit de vereniging als van het Verenigingsgebouw de Borgh die gedurende deze 10 jaren bijzondere betekenis hebben gehad.

Vervolgens was er een uitgebreid buffet waaraan allen zich te goed deden. Het smaakte overheerlijk, dank aan Cissy die dit ook dit keer weer uitmuntend verzorgd had.

Met de feestdagen voor de deur werd de middag met het uitwisselen van de gebruikelijke wensen afgesloten. Op 3 januari 2019 zal de eerste repetitie in het nieuwe jaar weer plaatsvinden.

(Voor meer foto’s gaat u naar de tabel “foto’s”)