Blaaskapel Brabant viert 11e verjaardag met geslaagd optreden

Precies op de dag af van hun oprichting, 11 jaar geleden, trad op 25 september j.l. de kapel op in Wijkcentrum de Erikant in Veldhoven. Zij deed dat op uitnodiging van Stichting Rundgraaf die de blaasmuziek in de wijk wilde laten horen en promoten.

Voor een goed gevulde zaal bracht Blaaskapel Brabant haar programma van marsen, walsen en polka’s zoals ze dat in die 11 jaren op vele plaatsen in Brabant en Limburg doet. Een orkest, groter dan ooit met 22 muzikanten, zanggroep en geluidstechnicus.

Alleen een van de twee bassisten was wegens vakantie afwezig maar zijn collega, de bijna 82 jarige Jac Spitters, nestor en medeoprichter van de kapel stond z’n mannetje en blies zijn partij op meer dan voortreffelijke wijze. Hulde!

Het publiek werd aangenaam verrast door de mooie klanken die onder aanvoering van de dirigent, Pieter Bukkems ten gehore werden gebracht. Met “Adieu, mein kleiner Gardeoffizier” werd een optreden afgesloten, dat, afgaande op het enthousiaste publiek in een volgend jaar een nieuw vervolg zal krijgen.