1e Optreden nà Corona

Het kan/mag weer; het eerste optreden na Corona!

In Veldhoven durfde men het weer aan, na 1 ½ jaar stilzitten en hopen op betere tijden was het moment daar dat een tent kon worden opgebouwd en een programma kon worden samengesteld. Men had immers in 2021 wat te herdenken en wel het feit dat in 1921, dus precies 100 jaar geleden de Gemeente Veldhoven werd gesticht door samenvoeging van de vier kerkdorpen. Onder de titel “Eeuwfeest aan de Gender” werd op 11 en 12 september 2021 een muzikaal gebeuren op touw gezet door Het Veldhovens Muziekkorps  in samenwerking met Écht Veldhovenz Luidkeels. Een muziekfeest op de Plaatse in Veldhoven-dorp.

Gezien de goede connecties met Blaaskapel Brabant en de plaatselijke KBO werd op zondag eerstgenoemde uitgenodigd om voor een volle tent met 300 bezoekers een heus “frühshoppen” te brengen.

Laat dat maar aan de Blaaskapel over. Uitgegroeid naar een bezetting van 24 personen, dirigent, muzikanten, zanggroep en geluid werd een mooi programma van blaasmuziek gebracht. Voor het geluid was het weer even wennen, zeker in een open tent, om de juiste klankkeur en balans te brengen maar na de nodige schakels en schuiven te hebben verzet kwam het toch goed.

Hopelijk mag dit optreden weer het begin zijn van vele mooie optredens in de regio of daarbuiten, aan Pieter Bukkems en zijn orkest zal het niet liggen. Er mag weer gerepeteerd worden om met vele nieuwe nummers de diverse podia te gaan veroveren en het blaasmuziekpubliek te vermaken.

Voor de overige foto’s wordt verwezen naar de fotopagina!