Eindejaars bijeenkomst leden en partners Blaaskapel -Brabant.

21-12-2023

Vanmiddag een heel fijn eindejaarsfeestje gevierd met een lekker uitgebreid buffet.

Ontvangst door Cissy en Hans met koffie en een lekker stukje cake. Geert onze secretaris heette iedereen welkom bij afwezigheid van onze voorzitter Theo waarna de kapel een klein concertje gaf voor de genodigde gasten en de aanhang van de leden. Onze dirigent Jos maakte op de bok plaats voor Ans (vrouw van Jan) die ook wel eens wou dirigeren. Was erg leuk. Hierna was het smullen geblazen van een prachtig buffet.

Toen het eten zowat op was nam Theo, onze voorzitter die inmiddels ook aangeschoven was, het woord.

Theo had weer een mooie speech voorbereid waarin hij stil stond bij wat er afgelopen jaar in onze kapel allemaal gebeurd is.

  • Allereerst werden de moeilijke momenten benoemd die heel veel impact hebben gehad en nog hebben, namelijk het overlijden van 2 zeer gewaardeerde muzikanten/vrienden uit onze vereniging Piet Joosten en Willie Jansen, wiens vrouw deze middag ook aanwezig was.
  • Henk Maas is gestopt door drukke werkzaamheden waardoor hij zijn lidmaatschap onvoldoende in kon vullen.
  • Nieuwkomers en aankomende: Toon Linssen, die als drummer/vervanger al vaak mee gespeeld heeft en heel graag lid wou worden. Stef Mucha, die de flügelhorn/trompet speelt en deze sectie op sterkte gaat brengen. Marieke van Hamont is weer terug en zij gaat samen met Frans de zanggroep vormen. Nieuwkomers wensen wij heel veel plezier bij onze club.
  • Ook werden de gemotiveerde invallers, waar wij altijd een beroep op kunnen doen, bedankt.
  • 2023 was een 15 jarig jubileumjaar. Op 1 oktober jl. hebben we dit gevierd met een fantastische middag. Een prachtig concert met twee bevriende kapellen. “Mala Kapela” en “Die Original Grüne Felder Musikanten”. Ook werden we toen verrast door een bezoek van Tanja Düsel. Zij dirigeerde onze kapel en verraste ons met een door haar gecomponeerde polka “Für Ben”.
  • Wij hopen de vacatures in de tenor- en de trombonesectie met succes in te kunnen vullen zodat onze bezetting weer volledig is.
  • Onze dank voor de medewerking met “Verenigingsgebouw De Borgh” werd onderstreept met een geweldig applaus voor Cissy en Hans.
  • Namens het bestuur bedankte Theo alle leden en hun aanhang voor de geweldige inzet van het afgelopen jaar. Vol goede moed gaan we het jaar 2024 tegemoet.

 

Toen Theo uitgesproken was kwam er een hele mooie verrassing. Ans en Jan hadden in het geheim geheel belangeloos een cadeau gemaakt voor alle leden. Het cadeau bestond uit 1 dvd met daarop opnames van het 15 jarig jubileumconcert met “Mala Kapela” en “Die Original Grüne Felder Musikanten” en 1 dvd van het concert wat wij gaven op 7 mei jl. tezamen met “Böhmische Freunde”.

 

Al met al een zeer geslaagde middag waarvan alle aanwezigen dankbaar en voldaan huiswaarts keerden.