Echtpaar Louwet stopt met zingen bij Blaaskapel Brabant

Gedurende 8 jaar waren Bep en Henk Louwet  bij optredens van Blaaskapel Brabant een vertrouwd gezicht voor op het podium in het front van de muzikanten. Samen brachten zij de teksten van vele polka’s en walsen ten gehore. Het is voor de toehoorder maar ook voor de kijker altijd een extraatje als er bij gezongen wordt.

Vele kapellen die niet over een zanggroep beschikken missen daardoor de “jus” die vocalisten toevoegen aan het optreden.

Toen Blaaskapel  Brabant in 2014  een beroep op hen deed om bij deze kapel te gaan zingen was het voor hen een soort thuiskomen. Met het accent op de Böhmische muziek maar ook wat nummers die op het repertoire van André Rieu of James Last thuishoren kunnen zij zich vocaal ten volle uitleven. Ook het sociale klimaat tussen leeftijdsgenoten was wat hen binnen Blaaskapel  Brabant aansprak. Regelmatig een optreden voor KBO of Zonnebloemverenigingen was ook voor hen de “kers op de muzikale taart”.

In oktober 2017 werden zij extra in het zonnetje gezet toen hun 30jarig samen zingen in een feestelijk concert werd herdacht.

Nu is dan het moment aangebroken om de microfoons uit te zetten en op te bergen. Het stilzetten van de stembanden gedurende de Coronatijd deed er geen goed aan; ook het vorderen van de leeftijd en daarmee gepaard gaande ongemakken deed hen besluiten er mee te stoppen, hoe zeer het hen aan het hart ging en ook de kapel zonder zang achter te laten.

Op 12 mei 2022 werden zij door voorzitter Theo van Hamond bedankt voor hun inzet en toewijding en namen zij afscheid van de kapel en haar muzikanten.

De kapel moet nu op zoek naar een nieuwe zanggroep die past bij Blaaskapel Brabant en haar repertoire. Het gaat dan vooral om de mannelijke zangpartij die opnieuw ingevuld moet worden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de genoemde voorzitter, Theo van Hamond, telf. 0411- 671647